Ads Top

Renovatie perronkappen in Leeuwarden en Harlingen gestart

Deze maand is ProRail gestart met twee grote renovatieprojecten. De perronkappen op de stations Leeuwarden en Harlingen worden weer in ere hersteld. We renoveren met de winkel open; de treinen blijven tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk rijden.

De stations Leeuwarden en Harlingen zijn beide in 1863 geopend en hebben een monumentale status. Het station van Leeuwarden is in de loop der tijd een aantal keer verbouwd, station Harlingen is nagenoeg gelijk gebleven. De perronkap van Leeuwarden dateert uit 1891, dus staat er al bijna 130 jaar. De perronkappen van Harlingen dateren uit 1863. Beide perronkappen zijn toe aan een grondige opknapbeurt.

In 2016 bleek dat de perronkappen op station Leeuwarden niet langer bestand waren tegen sterke wind. Daarom is toen besloten het dakbeschot van een deel van de perronkappen te verwijderen. De ijzeren delen en fundering worden ook aangepakt.

De bedoeling is dat perronkappen na de renovatie weer tot honderd jaar mee kunnen. De perronkappen voldoen dan weer aan de eisen van de huidige tijd. Op station Harlingen zijn de werkzaamheden in de eerste helft van 2021 afgerond. In Leeuwarden zijn we iets langer aan het werk. De renovatie zal daar tot de zomer van 2022 duren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.