Ads Top

Ook nieuwe dienstregeling openbaar vervoer Zuid Holland

Door de coronapandemie reizen er op dit moment veel minder mensen met het openbaar vervoer. Om beter aan te sluiten op de huidige vraag en kosten te besparen is de dienstregeling in Zuid Holland aangepast.

Arriva is de vervoerder van de bussen in Zuid-Holland Noord. NS is de vervoerder van de regionale R-nettrein tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Qbuzz is de vervoerder van de bussen in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en van de regionale R-net trein tussen Dordrecht en Geldermalsen. Aquabus is de vervoerder van de Waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Connexxion is de vervoerder van de bussen in Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.

Naast de nieuwe dienstregeling werken vervoerders, op basis van kaders die Provinciale Staten nog vaststellen, aan een ‘transitieplan’. Met dit plan moeten reizigers worden verleid om het openbaar vervoer weer meer te gebruiken als de coronacrisis voorbij is. Dit plan moet er daarnaast toe leiden dat vervoerders in de toekomst ook zonder extra Rijksmiddelen aantrekkelijk openbaar vervoer kunnen bieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.