Ads Top

Vernieuwde tramlijn 60 Utrecht-Nieuwegein/Zuid rijdt vanaf 3 januari

De nieuwe trams op lijn 60 gaan vanaf zondag 3 januari 2021 rijden met reizigers. Wie noodzakelijk gebruik moet maken van het openbaar vervoer tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein/Zuid is welkom aan boord van de nieuwe trams op de vernieuwde lijn.

De afgelopen weken hebben U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht alle registers opengetrokken om de nieuwe trams op deze lijn op de proef te stellen. Eerst werden de trambestuurders bekend gemaakt met de vernieuwde lijn, daarna volgde een periode dat de trams de gehele dag en avond stabiel moesten rijden op de klok van de dienstregeling. De trams zijn goed uit deze laatste serie testen gekomen.

Tramlijn 60 rijdt met ingang van 3 januari een dienstregeling met acht ritten per uur per richting van maandag tot en met zaterdag. Op zondag wordt een kwartierdienst gereden. Dit is een tijdelijke dienstregeling die geldt totdat tramlijn 61 Utrecht-IJsselstein in gebruik is genomen. Vanaf dat moment wordt op het traject tussen de tijdelijke tramhalte bij Nieuwegein-Centrum en de eindhalte Nieuwegein/Zuid van maandag tot en met zaterdag gereden op de oorspronkelijke frequentie van een kwartierdienst met vier ritten per uur per richting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.