Ads Top

Sneller vertrekken met Airport Sprinter

NS bereidt zich de komende jaren voor op de introductie van de Airport Sprinter die acht keer per uur/per richting gaat rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol/Hoofddorp.

Dit levert reizigers iedere 6-9 minuten een comfortabele snelle verbinding op.

De Airport Sprinter is een normale Sprinter die vaker rijdt. Eén ding is anders, op deze trein wordt de machinist verantwoordelijk voor het sluiten van de deuren en richt de conducteur zich op service aan de reiziger.

Over een paar jaar gaan ingrijpende werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal van start. Zo worden onder andere de perrons en trapopgangen verbreed door de tussensporen, die nu niet aan een perron liggen, weg te halen. Dit biedt ruimte aan het groeiend aantal reizigers in de toekomst.

Door de inzet van de Airport Sprinter houdt NS  tijdens de verbouwing de dienstregeling op peil en Amsterdam en Schiphol bereikbaar. De Sprinters vertrekken acht keer per uur vanaf een vast perron op zowel station Schiphol Airport als Amsterdam Centraal en bieden reizigers met een gelijkvloerse instap een comfortabele snelle verbinding.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.