Ads Top

Arnhem krijgt groene bushalte met paspoort

Sinds kort staat een groen en de enige paspoorthoudende bushalte van Nederland in Arnhem. Niet alleen het dak maar ook de zijwanden staan vol bloemen en planten. De abri is circulair gebouwd en er zijn innovatieve duurzame technieken toegepast.

De abri is gemaakt om lang mee te gaan, maar is ook modulair. Dat betekent dat de bushalte in onderdelen herbruikbaar is. Vanzelfsprekend gebruikt de halte groene stroom en worden materialen gebruikt met een zo laag mogelijke CO2-voetafdruk. En je kunt er mooi je mobieltje opladen tijdens het wachten.

De bushalte staat bij treinstation Arnhem Zuid en ziet er anders uit dan 'gewone bushaltes'. Toekomstige bussen voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) gaan er stoppen. Dat zijn snelle en comfortabele buslijnen tussen Arnhem en de regio.

De abri heeft een 'materialenpaspoort'. Dat betekent dat precies is vastgelegd welke materialen gebruikt zijn. Daardoor kan de bushalte bij demontage voor 100% worden hergebruikt: er is namelijk van elk onderdeel precies bekend van welk materiaal het is gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.