Ads Top

Metropoolregio Rotterdam Den Haag stelt maatregelenpakket OV vast

 

De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropool Rotterdam Den Haag hebben het transitieprogramma OV vastgesteld. Het programma biedt het hoofd aan de enorme financiële opgave waar het OV door de coronacrisis voor staat.

Het transitieplan bevat voor de RET maatregelen op het gebied van de dienstregeling, sociale veiligheid en de bedrijfsvoering.

Belangrijkste maatregelen op de korte termijn
De vervoerkundige maatregelen zijn een aanpassing van de dienstregeling die begin dit jaar inging. Er komen ritten bij bus en tram te vervallen. Bij metro is het voornemen om juist weer op te schalen in de spits. W

Vermindering inzet sociale veiligheid. De MRDH legt de RET een besparing van 25% op voor sociale veiligheid. Dat gebeurt door het werk van metrobeheerders voortaan vooral te richten op ondergrondse metrostations en door mobiele teams in te zetten bij tramritten zonder conducteur. In de praktijk betekent dit minder externe inhuur van tramconducteurs en het omscholen van een deel van de metrobeheerders tot conducteur.

De RET treft maatregelen in de bedrijfsvoering. Hierin weegt het behoud van werkgelegenheid zwaar mee. Er zijn al veel besparingen doorgevoerd en er wordt nog een efficiencyslag gemaakt. De RET bespreekt daarnaast met de vakbonden en OR hoe besparingen op de arbeidsvoorwaarden kunnen plaatsvinden zonder dat dit medewerkers direct financieel raakt. Verder is de RET met de bonden in gesprek over een regeling voor vervroegd uittreden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.