Ads Top

Heerlen heeft eigen 'metro'


De Heerlen Metro Map is als eerste fictieve metrolijn van Nederland geopend op 27 mei 2021. Storytelling is ingezet om de Heerlen Metro Map tot leven te brengen. Met een online reisplanner, video’s en een gedrukte metrokaart is een compleet transmedia storytelling concept neergezet.

De deur uitlopen en op de metro stappen naar het centrum van Heerlen is vanaf nu mogelijk met de Heerlen Metro Map. Er zijn drie overstapstations, waaronder het Pancratiusplein in het hart van de Zuid-Limburgse stad. Met maximaal één overstap is heel Heerlen verbonden met bijvoorbeeld het centraal station in het nieuwe, bezienswaardige Maankwartier.

Ook al is de Heerlen Metro Map een kunstproject, de makers doen door transmedia storytelling geloven dat de Heerlense metrolijn echt bestaat. Onderdeel van het storytelling concept is de website van de Heerlen Metro Map (www.heerlenmetromap.nl). Daar is het mogelijk om daadwerkelijk een reis te plannen. De reisplanner geeft een compleet reisadvies, met metrolijnen, tussenstops, overstapstations en reistijd. Er zijn video’s die het verhaal levensecht maken. Ook een gedrukte versie van de Heerlen Metro Map is beschikbaar. De makers zijn van plan om via transmedia storytelling de komende tijd stap stapsgewijs nog meer content te ontsluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.