Ads Top

Nieuwe fietsparkeervoorziening westzijde station Den Bosch

 

’s-Hertogenbosch is een fietsstad. Het aantal fietsers groeit nog steeds. En dat sluit aan bij het beleid rondom duurzame mobiliteit waarin de fiets een belangrijke positie inneemt.

De gemeente verdubbelt het aantal fietsparkeerplekken naar 800 plekken. Dit doet men door een nieuwe hoogwaardige fietsparkeervoorziening te bouwen met twee verdiepingen op de plek van de huidige fietsenstalling op het Leonardo da Vinciplein.  
 
In het beleid voor duurzame mobiliteit neemt de fiets een belangrijke positie in. Voor bewoners, werknemers en bezoekers moet het steeds vaker vanzelfsprekend zijn om de fiets te nemen als een comfortabel, maar ook nog eens gezond vervoersmiddel.

De keuze voor de tweelaagse variant is gemaakt op basis van verschillende invalshoeken. Zo biedt deze variant mogelijkheden om meerdere soorten fietsen (e-bikes en fietsen met afwijkende afmetingen) te stallen. Ook is er ruimte voor voorzieningen voor minder valide fietsers. Een ander positief aspect is dat de fietsparkeervoorziening direct aan de snelfietsroute ligt. Het is vanuit oogpunt van verkeersveiligheid de beste variant. Daarnaast is deze variant goed in te passen in de omgeving en tast de pleinfunctie niet aan. Tot slot is de fietsparkeervoorziening herbruikbaar op een andere locatie zodra de knooppunt ontwikkelin

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.