Ads Top

Noordelijke regio wil dat Rijk meebetaalt aan Wunderline


De provincie Groningen, een aantal Groninger gemeenten en het bedrijfsleven vragen het nieuwe kabinet om mee te betalen aan de verdubbeling van de N33 Midden tussen Zuidbroek en Appingedam en de Wunderline, de verbetering van de treinverbinding tussen Groningen en Bremen.

Beide projecten zijn al in een vergevorderd stadium van besluitvorming maar staan sterk onder druk doordat er extra geld is gegaan naar andere Rijksinfrastructuurprojecten, zoals de Aanpak Ring Zuid en Groningen Spoorzone. Op dit moment ontbreekt in totaal 78 miljoen euro om de projecten voor de verdubbeling van de N33 Midden en de Wunderline uit te kunnen voeren. De regio Groningen wil daarom in gesprek met het Rijk om te zoeken naar oplossingen.

Door te investeren in de kwaliteit van de grensoverschrijdende spoorverbinding tussen Groningen en Bremen geven de provincie Groningen, Land Niedersachsen en Vrije Hanzestad Bremen samen een impuls aan de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van de noordelijke grensregio. Het uiteindelijke doel is dat reizigers na 2030 nog comfortabeler zonder overstap tussen Groningen en Bremen kunnen reizen. Dit is belangrijk voor de samenwerking tussen Groningen en Duitsland, voor werkgevers en werknemers, studenten en toeristen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.