Ads Top

Zutphen maakt fietsparkeren in de binnenstad gemakkelijk

De gekleurde vakken in de binnenstad van Zutphen worden inmiddels goed gevonden en gebruikt. De gemeente Zutphen is namelijk gestart met een test voor nieuwe fietsparkeerplekken in de binnenstad.

Op basis van de uitkomsten maakt men later dit jaar definitieve fietsparkeervakken in het straatwerk. De nieuwe fietsparkeerplekken zorgen ervoor dat fietsers gemakkelijk en dichtbij kunnen parkeren in de binnenstad. Ook is het de bedoeling dat inwoners en ondernemers op deze manier minder overlast ervaren en het straatbeeld verbetert.

Samen met binnenstadsmanagement en onderzoeks- en adviesbureau Duwtje is de gemeente onlangs gestart met een test voor fietsparkeerplekken in de binnenstad.

De plannen voor nieuwe en overzichtelijke fietsparkeerplekken in de binnenstad is een gezamenlijke wens van inwoners, ondernemers en de gemeente. Daarnaast heeft de Fietsersbond constructieve inbreng geleverd voor de plannen. Voor bewoners in de binnenstad is het belangrijk dat hun voordeur niet gebarricadeerd wordt door fietsen en voor ondernemers dat hun etalage goed zichtbaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.