Ads Top

Gevolgen aanleg Uithoornlijn voor reizigers buslijn 130

 

Op 3 januari 2022 start de aanleg van de Uithoornlijn. De gevolgen daarvan voor de dienstregeling van lijn 130 van Syntus Utrecht, die rijdt tussen Breukelen, Mijdrecht en Uithoorn, zijn nog niet goed in de reisplanners verwerkt. De provincie en de vervoerder krijgen hierover vragen van inwoners van De Ronde Venen. Daarom leggen we hieronder uit wat reizigers de komende periode kunnen verwachten.

Op 3 januari start de aanleg van de Uithoornlijn. De snelle busbaan is daardoor niet beschikbaar voor de bus. Op doordeweekse dagen kan lijn 130 vanwege de omleiding niet op tijd bij Uithoorn Busstation aankomen en ook op station Breukelen aansluiting blijven geven op de trein. Daarom rijdt lijn 130 vanaf 3 januari naar een andere halte waar overgestapt kan worden op de buslijnen 347 en 348 (Connexxion) naar Amstelveen en Uithoorn Busstation.

Van maandag tot en met vrijdag zal buslijn 130 vanaf Uithoorn Centrum doorrijden tot de tijdelijke overstaphalte Guido Gezellelaan/Achterberglaan.
In het weekend rijden alle bussen van Syntus Utrecht wel door naar Uithoorn Busstation.
Dit zal nog in de reisplanners verwerkt worden.

Deze haltes liggen bij dezelfde rotonde van de Wiegerbruinlaan. Lijn 130 halteert bij halte Guido Gezellelaan (zuidzijde), lijnen 347/348 halteren om de hoek bij haltes Achterberglaan. Buslijn 130 rijdt in de ochtend- en middagsspits 4 keer per uur, in de dalperiode 2 keer per uur. De lijnen 347 en 348 rijden samen 8 keer per uur overdag en 's avonds 4 keer per uur. De maximale wachttijd bedraagt dan maximaal 10-15 minuten. De communicatie aan reizigers door Syntus Utrecht wordt hierover binnenkort opgestart.

Na afloop van de werkzaamheden op het traject tussen Uithoorn Centrum en Uithoorn Busstation rijdt lijn 130 weer rechtstreeks naar Uithoorn Busstation via de huidige route over de busbaan. Reizigers kunnen nog wel hinder ondervinden van de aanleg van de Uithoornlijn. Dan wordt namelijk het traject tussen Uithoorn Busstation en Uithoorn, Faunalaan aangepakt.

Helaas kunnen provincie Utrecht en vervoerder Syntus Utrecht hiermee niet voorkomen dat reizigers hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wel hopen we hiermee de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.