Ads Top

Eerste nieuwe digitale informatiebord in Molenlanden geplaatst

Wie met lijn 489 van Nieuw-Lekkerland naar Rotterdam Kralingse Zoom reist leest vanaf deze week de reisinformatie op een nieuw digitaal informatiebord. Het digitale informatiebord staat bij halte IHC Smit in Kinderdijk (gemeente Molenlanden). Daarmee is de uitrol van de 850 nieuwe digitale informatieborden in de provincie Zuid-Holland gestart.

De plaatsing van de nieuwste generatie digitale halteborden neemt een aantal maanden in beslag en duurt naar verwachting tot de zomer van 2023. Door een efficiënte plaatsing op bushaltes met veel instappers, worden er meer reizigers bediend. De vernieuwde weergave van de reisinformatie én de audiofunctie zorgen voor een betere begrijpelijkheid en toegankelijkheid van voor alle reizigers.

Ruim 200 haltes waar nu nog geen digitaal informatiebord staat krijgen de komende maanden een nieuw digitaal informatiebord. Dit zijn haltes waar bijvoorbeeld veel reizigers gebruik van maken of haltes waar belangrijke voorzieningen in de buurt zijn. In totaal worden er ruim 850 nieuwe digitale informatieborden geplaatst. Samen met de digitale informatieborden langs de R-net haltes, welke blijven staan, komt het totaal op ruim 1.000 stuks.

Op dit moment staan er in de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee, Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem en in Zuid-Holland Noord ongeveer 1.300 digitale informatieborden. Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling staat ook 9292.nl of op de reis planner van de vervoerder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.