Ads Top

Landelijke vierdaagse staking streekvervoer gaat voorlopig niet door

Een landelijke vierdaagse staking in het streekvervoer is voorlopig van de baan. Vakbond FNV gaat eerst verder praten met werkgevers in het streekvervoer over zijn eisen voor een nieuwe cao.taken.

Een woordvoerder van de FNV benadrukt dat de stakingsplannen zijn stilgelegd, maar nog niet van tafel zijn. "Als de voorstellen van werkgevers weer onvoldoende zijn, dan gaan we vier dagen in januari staken in plaats van in december", zegt hij.

Een eerder aangekondigde staking door medewerkers van regionale treinen in het noorden van Nederland gaan volgens FNV wel door. Dat gebeurt omdat het cao-overleg daar is stukgelopen.

Machinisten en conducteurs in de treinen van Arriva leggen op donderdag 15 en vrijdag 16 december het werk neer in Noord-Nederland. Daardoor rijden er die dagen minder of geen treinen in Groningen en Friesland.

De staking begint donderdag 15 december in Friesland en gaat op vrijdag 16 december verder in Groningen. Dan vallen er naar verwachting veel ritten uit tussen Groningen en Winschoten-Weener, Veendam, Delfzijl en Eemshaven. Ook tussen Groningen en Leeuwarden rijden die dag minder treinen.

Op maandag 19 december is er nog een stakingsdag. Dan legt het personeel op de spoorlijn tussen Emmen en Zwolle het werk neer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.