Ads Top

Onderzoek naar snelle busverbinding Gent – Terneuzen afgerond

In januari 2022 gaven de Provincie Zeeland en het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) opdracht aan Ecorys om de haalbaarheid te onderzoeken van een snelle busverbinding tussen de grote steden Gent (met ca. 260.000 inwoners) en Terneuzen (met ruim 54.000 inwoners). Een reis met het openbaar vervoer van Gent naar Terneuzen kost op dit moment al gauw 2,5 uur.
..
Michiel Modijefski van Ecorys nam op 7 december de bestuurders van North Sea Port District als belangrijke stakeholders mee in de resultaten van de studie. Ecorys concludeert dat het realiseren van een snelle busverbinding een absolute meerwaarde vormt voor de verdere ruimtelijk-economische ontwikkeling van de grensoverschrijdende havenregio met 100.000 werknemers.

Het is de verwachting dat Gent, maar ook Zelzate en Evergem, in de komende jaren sterk zullen groeien qua inwoneraantallen en arbeidsplaatsen. Er liggen daarmee kansen voor Zeeland om de toenemende ruimtelijke druk op de Gentse regio op te vangen.

De nieuwe busconcessie van de provincie Zeeland start op 15 december 2024. Aan Vlaamse zijde wordt het vervoersplan uitgetekend binnen de Vervoerregio’s. De Lijn voert dit vervoersplan uit. Tot nu toe stopten vervoersplannen echter aan de landsgrens. Om de potentie in kaart te brengen van een grensoverschrijdende busverbinding in North Sea Port District besloten de Provincie Zeeland en het Vlaamse Departement MOW tot het verlenen van de studieopdracht aan Ecorys.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.