Ads Top

Opening HOV-busbaan in Hilversum zaterdag 10 december

De nieuwe vrijliggende HOV-busbaan tussen het busstation en de A27 in Hilversum is gereed.

Hierdoor heeft de HOV-bus ‘vrij baan’ en kunnen reizigers erop rekenen dat de bus ook in de spits op tijd is. Ook nood- en hulpdiensten gebruiken de busbaan en zijn zo sneller ter plaatse.

Door de aanleg van de nieuwe busverbinding verbetert de regionale bereikbaarheid van bijvoorbeeld het ziekenhuis en komt er een vlotte verbinding met Eemnes, Blaricum en Huizen.

Zondag 11 december wordt de busbaan in gebruik genomen en rijden de HOV-bussen (lijn 320) volgens de nieuwe dienstregeling. In Hilversum stopt de bus op het station en bij de nieuwe halte Tergooi/Van Linschotenlaan.

De busbaan heeft een lengte van 3 kilometer en is gemaakt van gerecycled geluidsarm asfalt. Zoals het er nu uitziet zijn de HOV-bussen vanaf het eerste kwartaal 2023 elektrisch. Hierdoor is er geen geluidsoverlast voor de omgeving en geen CO2 uitstoot. De komst van de elektrische bussen is vanwege het wereldwijde chiptekort en de vertraagde productie van onderdelen helaas een aantal maanden later dan verwacht.

De HOV-bus heeft geen last van files, omdat de bus een eigen busbaan heeft en op de snelweg langs het overige verkeer rijdt. Hierdoor is de bus betrouwbaarder en is het een duurzaam en efficiënt alternatief voor de auto. Daarbij zijn de haltes voorzien van elektronische displays met aankomsttijden, duurzaam straatmeubilair en fietsstallingen. In de bussen zijn er oplaadpunten, waardoor het gemakkelijker is om in de bus te werken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.