Ads Top

Grootschalige werkzaamheden op station Utrecht Centraal


ProRail start met ingrijpende werkzaamheden bij Utrecht Centraal. Het kloppend hart van het Nederlandse spoornetwerk wordt van vrijdag 30 augustus tot maandag 9 september aangepakt. Als gevolg van de aanhoudende groei van het aantal reizigers zijn aanpassingen aan de infrastructuur noodzakelijk om de veiligheid en efficiëntie van enkele perrons te waarborgen. Aannemer BAM Infra Nederland gaat de werkzaamheden uitvoeren.

Sinds 2016 zijn er significante verbeteringen aangebracht, zoals het verbreden van meerdere perrons. Toch blijft perron 3, langs spoor 5, een knelpunt. Dit spoor speelt een cruciale rol in de verbinding tussen Arnhem/Nijmegen en Amsterdam/Schiphol, twee drukbereisde routes.

Spoor 5 moet verlegd worden, wat een verkorting van spoor 4 aan de zuidzijde tot gevolg heeft. Tegelijkertijd wordt perron 2 langs de sporen 3 en 4 aan de noordzijde uitgebreid, waardoor de functionaliteit van spoor 4 behouden blijft en spoor 3 meer ruimte krijgt voor reizigers.

Voor de ondersteuning van de werkzaamheden wordt er een ketenpark ingericht aan de Dichtersbaan. Deze logistieke voorzieningen zijn essentieel voor het vlot verlopen van de werkzaamheden. De werkzaamheden hebben impact op het treinverkeer. Wat precies de impact gaat zijn, is nog niet bekend. Reizigers moeten rekening houden met minder treinen en vervangend busvervoer.

ProRail is zich bewust van de impact van de werkzaamheden op de omgeving en het treinverkeer.  Gedetailleerde informatie over de exacte planning en maatregelen ter vermindering van de overlast worden ruim voor de start van de werkzaamheden gecommuniceerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.