Ads Top

NS introduceert Flevolandse OV-feestfiets


Flevoland heeft een eigen OV-feestfiets, ontworpen door kunstenaar Daniƫl Roozendaal. Op de Flevolandse fiets staan drie elementen afgebeeld: The Wave, een zeearend en theater de Agora. De vijf Flevolandse fietsen zijn te vinden op station Almere Centrum en Lelystad Centrum. De OV-fiets viert dit jaar de vijftiende verjaardag bij NS. Om dat te vieren is er voor iedere provincie een speciale OV-fiets ontworpen.

NS ziet de vraag naar OV-fietsen nog jaarlijks stijgen. Reizigers maakten in 2023 maar liefst 5,9 miljoen ritten op de OV-fiets. Dat is een stijging van een half miljoen ten opzichte van 2022. Inmiddels zijn er 22.500 fietsen beschikbaar, verdeeld over 288 locaties.

In Flevoland werden vorig jaar bijna 30.000 ritten gemaakt met een OV-fiets. Vanaf station Almere Centrum meer dan 13.000 ritten, station Lelystad Centrum volgt op de voet met bijna 13.000 ritten. Station Dronten komt op de derde plek met 2800 ritten.  

Reizigers kunnen van 5 april tot en met 28 juni 2024 meedoen aan een winactie waarmee ze kans maken op een grote, gesigneerde artprint van een provincie of een Museumkaart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.