Ads Top

Megaklus ProRail Den Bosch live te volgen

Vanaf morgen zijn via een webcam de omvangrijke vernieuwingswerkzaamheden in Den Bosch 24 uur per dag live te volgen. ProRail gaat samen met Heijmans en Strukton de komende twee weken een nieuwe brug over de rivier de Dieze plaatsen. Ook wordt het spoor ten noorden van het station volledig vernieuwd en heringericht. Hierdoor kunnen er in de toekomst meer treinen rijden en neemt de kans op verstoringen af. Tijdens de activiteiten is er geen treinverkeer mogelijk aan de noordkant van het station.
Het verwijderen van de oude, stalen brug en plaatsen van de nieuwe, betonnen brug is een spectaculaire aangelegenheid. Twee megakranen gaan de bestaande brug in delen van zijn plek hijsen. Zondag zal met lieren het eerste deel van de nieuwe brug op zijn plek worden geschoven. De ervaring leert dat er altijd mensen zijn die het werk van dichtbij willen bekijken. Daarom is er aan de rand van de bouwplaats, op het Vogelplein, een tribune geplaatst waar mensen goed zicht hebben op de activiteiten.
De vorderingen zijn ook te volgen via de computer of tablet. Vlakbij de bouwplaats hangt een webcam die de bouwplaats 24 uur per dag in beeld brengt. De beelden zijn online te bekijken via de website www.prorail.nl/sporenindenbosch. Hier vindt u ook dagelijks nieuwe foto's van de vernieuwing van het spoor.
De laatste jaren wordt het op het spoor steeds drukker. Ook rondom Den Bosch. ProRail past daarom het spoor aan zodat Den Bosch weer een goed functionerend spoorkooppunt wordt, dat klaar is voor meer treinverkeer. Doordat treinen elkaar ongelijkvloers kruisen hoeven ze niet meer op elkaar te wachten en neemt de kans op verstoringen af.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.