Ads Top

ProRail vernieuwt MerwedeLingeLijn

ProRail is op meerdere plekken in Nederland bezig met de vernieuwing van het spoor. Komende periode zal dit ook gebeuren op de MerwedeLingeLijn (MLL) tussen Leerdam en Dordrecht. Op dit traject zal er door de werkzaamheden op diverse momenten op korte trajecten geen treinverkeer zijn. Arriva zal bussen inzetten om reizigers te vervoeren.
ProRail voert op de MLL diverse werkzaamheden uit aan het spoor zoals het vernieuwen van drie  wissels, drie overwegen en het vernieuwen van het ballastgrind over een lengte van 5 kilometer. Ook 8000 oude houten dwarsliggers worden vervangen door nieuwe betonnen dwarsliggers. Voordeel hiervan is dat het spoor stabieler ligt en zodoende stiller is voor omwonenden.
In juli begint ProRail met de werkzaamheden langs de MLL. ProRail start in Leerdam en Arkel, waarbij de gehele maand juli werkzaamheden worden uitgevoerd. In augustus volgen werkzaamheden aan het spoor in Sliedrecht. Daarna volgt er spoorvernieuwing in Dordrecht. In september wordt er gewerkt in Hardinxveld-Giessendam. Bewoners ontvangen hierover een brief met aanvullende informatie.
ProRail de werkzaamheden die meer (geluids)overlast veroorzaken, niet op zondag ingepland. Dit is gebeurd om de zondagsrust van de bewoners te respecteren. Voor actuele informatie over wegomleidingen, verwijst ProRail u naar de website van uw gemeente.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.