Ads Top

Arriva en Brabant tevreden over start nieuwe dienstregeling

Sinds 14 december is Arriva de busvervoerder in de provincie Noord-Brabant (met uitzondering van de Stadsregio Eindhoven). Een grote operatie: ruim 420 bussen, waarvan 334 nieuwe, een gewijzigde dienstregeling en ruim 1.200 chauffeurs die van rechtswege zijn overgekomen. 

De eerste dagen zijn spannend, vooral de maandagochtend. Arriva heeft het merendeel van haar reizigers op tijd naar hun bestemming gebracht. Op een aantal kinderziektes na, zijn de provincie Noord-Brabant en Arriva echter tevreden over de start.

Zondag bleek dat de Dynamische Reis Informatie Systemen (DRIS) in voornamelijk ’s-Hertogenbosch niet met de juiste informatie geladen waren en dubbele resultaten gaven. Met man en macht is er met GOVI – de partij die de DRIS aanstuurt – aan gewerkt de systemen actueel te krijgen. Partijen gaan er vanuit dat de informatiepanelen bij de haltes 16 december weer de juiste informatie tonen. Tot de systemen weer volledig werken, zet Arriva in de spits extra personeel in om reizigers verder te helpen. De DRIS-panelen in Tilburg werken nog met een verouderd systeem. Hier worden op dit moment onderhoudswerkzaamheden aan uitgevoerd door de provincie en naar verwachting zijn deze binnen 6 tot 8 wekend werken.

Reizigers in Tilburg hebben in de maandagochtendspits op sommige lijnen een drukke bus ervaren. Voor dinsdagochtend is georganiseerd dat er versterkingsbussen klaar staan in Tilburg om bij drukte direct te kunnen inzetten.

Een nieuwe start is altijd spannend, vooral voor de chauffeurs die het uiteindelijk allemaal moeten doen. Alle lof voor de chauffeurs. Er wordt met man en macht aan gewerkt om de dienstregeling zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen voor de reizigers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.