Ads Top

Uitbreiding P+R Breukelen gereed

Bij het station Breukelen zijn vanaf de kerstdagen 230 extra P+R parkeerplaatsen beschikbaar. De uitbreiding lost het tekort aan parkeerplaatsen op en maakt de overstap van auto op trein en bus aantrekkelijker. In februari 2015 worden de laatste afrondende werkzaamheden verricht, die weinig hinder opleveren voor de reizigers. Vanaf 24 februari zijn er twee laadpalen voor elektrische auto’s.

Bij station Breukelen zijn vanaf 24 december drie parkeerlocaties beschikbaar: het huidige terrein bij het busstation (P1), het nieuwe Rijkswaterstaatterrein Merwedeweg (P2) en het tijdelijke terrein in de bocht van de Amerlandseweg. Het nieuwe terrein (P2) heeft dankzij een nieuwe voetgangersbrug een korte verbinding met de perrons. Nabij de voetgangersbrug komen twee Kiss and Ride plekken. Het huidige parkeerterrein achter het busstation (P1) wordt begin 2015 opgeknapt waarbij de invalideparkeerplaatsen gehandhaafd blijven. In de nieuwe situatie is plaats voor 600 auto’s. Door de herinrichting wordt het stationsgebied aantrekkelijker en sociaal veiliger.

Het tijdelijke terrein komt te vervallen als volgend jaar aan de andere zijde van het spoor, op het voormalig zoutloods terrein naast de molen, een nieuwe parkeerterrein gereed is.

De uitbreiding van P&R Breukelen maakt deel uit van het programma Beter Benutten. In dit programma voeren Rijk, regio en bedrijfsleven samen maatregelen uit om de bereikbaarheid in de drukste regio’s te verbeteren. Op dit moment is de parkeercapaciteit bij station Breukelen ver onder de maat. Ontwikkeling en uitbreiding van dit OV-knooppunt moet zorgen voor het terugdringen van de druk op de A2 en het onderliggend wegennet. Voldoende en goede parkeergelegenheid maakt het voor automobilisten die naar Utrecht en Amsterdam willen aantrekkelijk om vanaf de A2 over te stappen op de trein.

De uitbreiding van P&R Breukelen wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht en Rijkswaterstaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.