Ads Top

Rover ergert zich aan aangepaste dienstregeling

Flinke sneeuwval zorgt in een groot deel van het land voor hinder; op de wegen, in het bus- en vliegverkeer en op het spoor. Gezien de vooraf ingestelde uitgedunde dienstregeling bij NS is het een onaangename verrassing dat het treinverkeer voor een aanzienlijk deel weer als een kaartenhuis is ingezakt. Rover heeft NS en ProRail om opheldering gevraagd.

Vertraging in het OV valt te verwachten met winterse omstandigheden, op de weg is dit niet anders. Op zaterdagochtend kwam echter het treinverkeer ten zuiden van Utrecht vrijwel geheel tot stilstand. De uitgedunde dienstregeling kon dit niet voorkomen.

Veel reizigers meldden als vanouds dat reisinformatie het laat afweten. NS stelt in een voorlichtingsbericht dat het niet mogelijk is om de reisinformatie up-to-date te houden door de grote drukte op het spoor. Rover heeft NS opheldering gevraagd over dit curieuze bericht: op het spoor is het in Zuid-Nederland tenslotte niet erg druk momenteel.

Vanwege de gladde wegen zou de trein juist nu een veiliger alternatief voor de weg moeten bieden. Rover hoort graag van NS en ProRail hoe deze eerste dag met stevig maar niet extreem winterweer tot een zo grootschalig stilvallen van het treinverkeer heeft kunnen leiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.