Ads Top

Nieuwe busdienstregeling voor Friesland

Zondag 14 december 2014 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor bus en trein plaats. Check de nieuwe dienstregeling, dan bent u altijd op tijd! De belangrijkste wijzigingen in de busdienstregeling van de regio Noord- en Zuidwest-Fryslân zijn:

Lijn 7 Busstation - Zuiderburen
Extra ritten op werkdagen tijdens de spits, tussen 16.00 en 18.00 uur.

Lijn 12 Busstation - NHL Hogeschool
Lijn 12 gaat niet meer langs de haltes Boterhoek, Noorderbrug en Dirk Zeperweg. Lijn 36 biedt een alternatief.

Lijn 28 en 95
Lijn 28 rijdt samen met lijn 95 naar en van de Overijsselselaan bij Techum/Jabikswoude. U heeft overdag op werkdagen twee keer per uur een reismogelijkheid. In het weekend rijdt lijn 95 één keer per uur. In de avonduren rijdt deze lijn één keer het uur het traject Leeuwarden Busstation - Leeuwarden - Techum en vice versa.

Lijn 54 Dokkum - Ternaard - Holwerd - Stiens - Leeuwarden
Voor een goede aansluiting op de Intercity naar Zwolle en de trein naar Groningen wijzigen de vertrektijden in de avonduren. Daarnaast wordt op werkdagen de ochtendrit naar Dokkum vervroegd voor een goede overstap op lijn 53.

Lijn 60 Dokkum - Brantgum - Holwerd - Stiens - Leeuwarden
De ritten van Leeuwarden naar Hallum  op werkdagen tussen 15.30 en 17.30 uur vervallen. Lijnen 54 en 60 rijden voortaan bij elkaar vier keer per uur van Dokkum naar Leeuwarden. u heeft dus nog elk kwartier een reismogelijkheid.

Lijn 71 Kop Afsluitdijk - Harlingen - Minnertsga - Berltsum -Leeuwarden
In de ochtendspits rijdt lijn 71 frequenter en vaker via Ingelum. De vertrektijden wijzigen. Zo heeft u een goede aansluiting met Qliner 350. Daarnaast wijzigen de vertrektijden van de laatste twee ritten in de avond voor een goede aansluiting vanaf de latere treinen uit Zwolle.

Lijn 92 Bolsward - Wommels - Leeuwarden
Lijn 92 gaat in Leeuwarden via de Westelijke Invalsweg rijden. Vanaf 15.00 uur rijdt lijn 92 ieder kwartier. De ritten van 14.34 uur (vertrek Bolsward) en 14.45 uur (vertrek Leeuwarden) vervallen. De vertrektijden in de avonduren wijzigen voor een goede aansluiting op de trein.

Lijn 98/99/199 Harlingen/Makkum - Bolsward - Sneek - Joure - Heerenveen
Vanwege de wijzigingen in de vertrektijden van het treintraject Leeuwarden - Sneek - Stavoren wijzigen ook de vertrektijden van lijn 199 na 20.30 uur. Hierdoor verbeteren de aansluitingen in Heerenveen en wordt in Sneek aangesloten op de trein. Er rijdt elke avond om 0.05 uur een extra rit van Heerenveen naar Sneek.

Qliner 335 Joure - Heerenveen - Groningen Zernike
Om de reistijd van Bolsward en Sneek naar het Zernike in Groningen te versnellen, rijdt Qliner 335 het traject Bolsward - Sneek - Joure - Heerenveen - Hoogkerk P+R - Groningen Zernike. Het traject Bolsward - Sneek - Joure wordt aan alle ritten toegevoegd

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.