Ads Top

Gratis bus Bossche binnenstad

Vanaf zondag 14 december rijdt er een gratis bus door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Deze binnenstadsbus rijdt elk kwartier vanaf het centraal station een route door de binnenstad en doet hier de belangrijkste bestemmingen aan. Ook stopt de bus op de Zuidwal en de Zuid-Willemsvaart zodat mensen over kunnen stappen van de stads- en streeklijnen naar de binnenstadsbus. De bus wordt elektrisch aangedreven en is dus milieuvriendelijk.

De invoering van deze bussen vindt gelijktijdig plaats met de invoering van de nieuwe dienstregeling voor stad- en streekbuslijnen door Arriva op zondag 14 december a.s. De nieuwe dienstregeling staat op www.goedbezigbus.nl.

Om de binnenstad met openbaar vervoer bereikbaar te houden, start de gemeente een proef met binnenstadsvervoer in de vorm van gratis kleine milieuvriendelijke bussen. Arriva verzorgt ook deze binnenstadsbussen.  Uit de proef moet blijken of er voldoende vraag is naar dit aanvullend vervoer. Tijdens de proef kunnen nog veranderingen in de route komen, op basis van de wensen van de gebruikers. De proef en de mogelijke veranderingen worden in nauw overleg met binnenstadspartijen, Arriva en gemeente besproken en uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.