Ads Top

Lijnentest voor Drentse fietspaden

De provincie Drenthe doet een proef met verschillende soorten belijning op de fietspaden langs de provinciale wegen N372 en de N373. Op deze trajecten zijn verschillende soorten markeringen aangebracht. Gebruikers van deze fietspaden kunnen op www.drenthe.nl/lijnentest aangeven welke markering zij het best vinden. Dat kan tot 1 april 2016.

De proefvakken zijn aangebracht op vier verschillende trajecten langs de fietspaden van de N372 (Roderweg, Groningerweg) en N373 (Norgerweg, Hoofdweg, Langeloërstraat, Asserstraat). De markeringen, die op het midden van het fietspad zijn aangebracht, variëren in lengte, in onderlinge afstand en in materiaal. Op de website bij de enquête staat dit toegelicht. Op één proefvak langs de N372 zijn ook kantlijnen aangebracht als proef.

Verder is er variatie in de locaties, zoals een fietspad langs het bos of in open gebied, op een recht fietspad of een fietspad met bochten. De proefvakken langs het fietspad zijn gemarkeerd met de letters A tot en met E (of F).

Met de proef wordt gehoor gegeven aan vragen om de zichtbaarheid van de fietspaden te verbeteren. Gedeputeerde Henk Brink: ‘Er zijn innovatieve technieken en nieuwe ontwikkelingen op de markt om de zichtbaarheid van fietspaden te vergroten. We willen die inzetten om de veiligheid op onze fietspaden te optimaliseren. Bij het bepalen van de keuze voor de meest geschikte fietspadmarkering, gebruiken we de uitkomst van de enquête.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.