Ads Top

Vier gegadigden voor OV Zuidoost Fryslân en eilanden

Arriva, Connexxion, EBS en Qbuzz willen per 11 december 2016 het openbaar busvervoer verzorgen in Zuidoost Fryslân en vanaf 1 januari 2017 op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland (ZOWAD). Vandaag dienden zij hun offertes in bij de provincie Fryslân. Met een openbare aanbesteding bepaalt de provincie wie de concessie krijgt.

Een concessie is het alleenrecht om het openbaar vervoer in een gebied te verzorgen voor een bepaalde tijd. De provincie besteedt de komende maand aan het beoordelen van de offertes. De provincie bepaalt welk bedrijf het beste vervoer biedt tegen de scherpste prijs en heeft daarbij ook oog voor duurzaamheid. Gedeputeerde Staten streven ernaar om de concessie op 8 december 2015 te gunnen.

Het bedrijf dat de concessie krijgt, gaat vanaf 11 december 2016 in Zuidoost Fryslân en per 1 januari 2017 op de eilanden rijden. De looptijd van de concessie is vier jaar, met de mogelijkheid om deze te verlengen tot zes jaar. Hiermee kent de aanbesteding ZOWAD dezelfde einddatum als de concessie voor Noord en Zuidwest Fryslân en Schiermonnikoog. In 2020 kan het openbaar vervoer in heel Fryslân in één keer worden aanbesteed.

De provincie Fryslân stelt voor het vervoer in ZOWAD een subsidie beschikbaar van 12,5 miljoen euro per jaar voor de periode van vier jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.