Ads Top

Groningen in top 10 drukste fietspaden

De Grote Markt en de Oostersingel in Groningen staan in de top 10 van de drukste fietspaden van Nederland. De Grote Markt staat op de vijfde plaats en de Oostersingel op de negende. Het fietspad bij het Smakkelaarsveld naast het Centraal Station van Utrecht is het drukste stuk fietspad in Nederland. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Fiets Telweek.

Alle data van de deelnemers aan de Fiets Telweek 2015 zijn geanalyseerd en  naar de deelnemende gemeenten en provincies gestuurd. Begin 2016 komen de onderzoeksgegevens beschikbaar via de website www.fietstelweek.nl. Uit de analyse blijkt ook dat Groningen op de derde plaats staat van steden met het grootste aantal deelnemers aan de fietstelweek, na Amsterdam en Utrecht. 

De Fiets Telweek vond dit jaar plaats van 14 tot en met 20 september. Deelnemers konden een app downloaden, waarmee ze bijhielden hoeveel kilometer ze fietsten en welke route ze aflegden. In Groningen deden bijna 3000 mensen mee aan de telweek, die samen bijna 75.000 kilometer aflegden. Landelijk namen ruim 50.000 mensen deel, die samen ruim 1,2 miljoen kilometer aflegden. De gemeente Groningen en de provincie Groningen betaalden mee aan het onderzoek. Zij gebruiken de binnengekregen informatie om te kijken hoe ze hun fietsnetwerk kunnen verbeteren.

De gemeente Groningen en de provincie Groningen vinden het belangrijk om fietsen in de provincie te stimuleren. Fietsen is gezond en goed voor klimaat en milieu. Groningen is genomineerd om Fietsstad 2016 te worden. De provincie legt Fietsroutes Plus aan tussen de stad Groningen en grotere plaatsen op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad. Dat zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.