Ads Top

Route buslijn 3 in Lelystad wordt niet gewijzigd

Het college van de gemeente Lelystad heeft besloten de route van lijn 3 niet te wijzigen. Eerder dit jaar dienden buurtbewoners van het Golfpark en Parkhaven een burgerinitiatief in om de bus in een lus te laten rijden langs de Houtribweg en Markerwaarddijk, waardoor bewoners van het Golfpark en Parkhaven dicht in de buurt een bushalte krijgen.

Deze wijken hebben geen bushaltes meer sinds het opheffen van de wijkbus eerder dit jaar. Om toch een betere bereikbaarheid van genoemde wijken te realiseren, onderzoekt het college een alternatief, waarbij samen met initiatiefnemers de optie van een buurtbus nader uitgewerkt wordt.

Het college heeft besloten de route niet te wijzigen, omdat Arriva verwacht dat dit reizigers gaat kosten en omdat een routewijziging forse investeringen in haltes zou vragen. Hiermee is in de begroting geen rekening gehouden. Het burgerinitiatief is een reactie op de eerder genomen bezuinigingsmaatregelen, waarbij de dienstregeling van Arriva voor 2015 is aangepast en onder andere de wijkbus werd opgeheven. De initiatiefnemers en de gemeenteraad zijn in een brief op de hoogte gesteld van het genomen besluit van het college.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.