Ads Top

OV-chipkaart verlopen? Betaal zelf een nieuwe!

Reizigers die een OV-chipkaart hebben moeten deze na vijf jaar zelf vervangen. De kosten hiervoor, van €7,50, zijn voor de reiziger. Onterecht en omslachtig vinden reizigersorganisatie Rover en de Consumentenbond.

Rover en de Consumentenbond publiceerden het rapport 'Servicekosten OV-chipkaart in Europa'. Hierin zijn de servicekosten voor het openbaar vervoer vergeleken met andere West-Europese landen. Uit het rapport blijkt dat Nederland het duurst van alle andere Europese landen is. Freek Bos van Rover geeft aan dat daar echt wat aan gedaan moet worden. "Dit rapport legt pijnlijk bloot dat het systeem van de servicekosten van de OV-chipkaart in Nederland niet klantvriendelijk is voor de reiziger", aldus Bos. 

Bij VARA Kassa werd er massaal geklaagd door reizigers. Volgens reiziger Reinier van den Bos moet hij opdraaien voor allemaal kosten waar hij niet om gevraagd heeft. "€7,50 voor het aanschaffen van een nieuwe OV-chipkaart vind ik al duur, maar als ik het op papier wil aanvragen kost het zelf €10,50. Dat kan is echt belachelijk", aldus van den Bos.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.