Ads Top

Gratis OV-dagkaart voor toeristen

Boven in de uitkijktoren in Bakkeveen kregen toeristen Grietje en Pim Bruin vrijdag 14 april de eerste FryslânCard overhandigd door gedeputeerde Kielstra. Een toepasselijke plek aangezien toeristen met deze gratis OV-dagkaart meer van Fryslân kunnen zien.

Vanaf zondag 16 april ontvangen gasten die verblijven in het Friese merengebied of in het Drents-Friese Wold de FryslânCard bij verschillende verblijfsaccommodaties.

Elke toerist die verblijft in de gemeente Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland of Ooststellingwerf krijgt bij een overnachting de gratis OV-dagkaart aangeboden. Hiermee kunnen zij één dag gratis met het openbaar vervoer in Fryslân reizen. De kaart is te gebruiken in bussen en treinen van Arriva in heel Fryslân en geldig tot eind 2018. Het gaat eerst om een pilot in bovenstaande vier gemeenten.

Arriva heeft de FryslânCard ontwikkeld en voert de proef uit. De kaart is van half april tot eind oktober verkrijgbaar bij de ruim 130 deelnemende hotels, B&B’s, jachthavens en campings in de vier gemeenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.