Ads Top

Meer HTM trams toegankelijk voor iedereen

Vanaf 3 april 2017 gaan de nieuwe trams van HTM rijden op het traject van tram 15 tussen Nootdorp en het centrum van Den Haag. Met de komst van de brede, laagvloerse tram op deze lijn zijn 8 van de 12 tramlijnen rolstoeltoegankelijk.

In november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram van het type Avenio op lijn 2. Inmiddels rijdt de nieuwe tram op de lijnen 9, 11, 17. Vanaf 3 april dus ook op lijn 15. HTM heeft - dankzij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) - in totaal 60 nieuwe stadstrams aangeschaft. De nieuwe stadstram is langer en breder en goed toegankelijk voor minder validen en reizigers met een kinderwagen of rolkoffer. Een nieuwe tram is ook even wennen: ruimer van binnen, een ander uiterlijk, en langer dan de rood-beige trams. Voorzien van de allernieuwste technieken kan de nieuwe tram als geen andere optrekken. Een gunstige eigenschap in het drukke stadsverkeer. Onze ervaring in de afgelopen maanden leert ons dat veel mensen even moeten wennen aan de andere geluiden die deze tram maakt.

De rails en de halten op de Lange Vijverberg en Korte Voorhout zijn geschikt gemaakt voor de nieuwe tram.  Vanaf maandag 3 april rijden tram 15, 16 en 17 weer via deze vernieuwde route vanaf en naar Den Haag Centraal (halte Centraal Station). De halte CS/Schedeldoekshaven komt dan te vervallen. Deze halte blijft wel in gebruik als calamiteitenhalte voor HTM. De dienstregeling voor tram 15, 16 en 17 wijzigt. Actuele reisinformatie is te vinden op onder andere www.htm.nl en de HTM-app.

Tram 2 rijdt met twee type trams: RandstadRail en nieuwe stadstram
HTM beschikt namelijk over te weinig nieuwe trams om er de dienstregeling ook op lijn 2 volledig mee te kunnen uitvoeren. Om zoveel mogelijk minder valide reizigers de voordelen te bieden om met een laagvloerse tram te kunnen reizen, kiest HTM ervoor om op lijn 2 met twee typen te rijden: RandstadRail en nieuwe tram. Alhoewel beide tramtypen breed en laagvloers zijn, zijn er wel verschillen. Zo mag een fiets op bepaalde tijden mee met RandstadRail, maar is dat niet mogelijk in de nieuwe tram. HTM heeft een folder uitgegeven, waarin de overeenkomsten én de verschillen tussen de twee trams overzichtelijk op een rij staan. Deze informatie is ook te vinden op www.htm.nl en op de halten van tram 2.

Voor actuele reisinformatie en alle wijzigingen per 3 april kunnen reizigers terecht op www.htm.nl, de HTM-app en bij de HTM-servicepunten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.