Ads Top

Werkzaamheden tijdelijke tramhalte Vijzelstraat in Amsterdam

Op 10 april is de GVB gestart met de aanleg van een tijdelijke tramhalte Muntplein. De halte komt in de Vijzelstraat ter hoogte van Carlton (stad-uit) en Pathé (stad- in). Deze tijdelijke tramhalte wordt op 22 april in gebruik genomen.

De tramlijnen 16 en 24 stoppen dan niet meer bij de Keizersgracht, maar voortaan ter hoogte van Muntplein. De halte Keizersgracht, bij de Bazel, wordt verwijderd.

In 2015 heeft de gemeenteraad besloten de tramhalte Muntplein op te heffen en deze in het ontwerp van de Vijzelstraat samen te voegen met de tramhaltes in de Vijzelstraat. Dit heeft geleid tot een nieuw haltepaar tussen het Muntplein en de Herengracht.

In maart 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met het ontwerp van de Vijzelstraat waarbij de tramhalte richting Centraal Station (stad-in) tussen Reguliersdwarsstraat en Herengracht wordt gelegd. De tramhalte stad-uit komt tussen Muntplein en Reguliersdwarsstraat. Deze halte wordt aangelegd tijdens de herinrichting van de Vijzelstraat die in 2019 begint. Tot die tijd kunnen reizigers gebruik maken van de halte bij Pathé en Carlton.

Volgens planning keert vanaf 18 april 2017, tram 24 weer terug. Tram 24 gaat extra frequent rijden en vervangt lijn 16. Lijn 16 rijdt tot november 2017 niet in verband met de herinrichting van de Lairessestraat. Tram 24 rijdt net als vroeger rechtdoor in de Ferdinand Bolstraat richting Ceintuurbaan. Vanaf half november 2017 tot het moment dat de Noord/Zuidlijn gaat rijden, in juli 2018, rijden dan zowel tram 16 als 24.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.