Ads Top

Meer HTM trams toegankelijk voor iedereen

Sinds 3 april 2017 rijden de nieuwe trams van HTM op het traject van tram 15 tussen Nootdorp en het centrum van Den Haag. Met de komst van de brede, laagvloerse tram op deze lijn zijn 8 van de 12 tramlijnen rolstoeltoegankelijk.

In november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram van het type Avenio op lijn 2. Inmiddels rijdt de nieuwe tram op de lijnen 9, 11, 17. Vanaf 3 april dus ook op lijn 15. HTM heeft - dankzij opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) - in totaal 60 nieuwe stadstrams aangeschaft.

De nieuwe stadstram is langer en breder en goed toegankelijk voor minder validen en reizigers met een kinderwagen of rolkoffer.

HTM beschikt over te weinig nieuwe trams om er de dienstregeling ook op lijn 2 volledig mee te kunnen uitvoeren. Om zoveel mogelijk minder valide reizigers de voordelen te bieden om met een laagvloerse tram te kunnen reizen, kiest HTM ervoor om op lijn 2 met twee typen te rijden: RandstadRail en nieuwe tram.

Alhoewel beide tramtypen breed en laagvloers zijn, zijn er wel verschillen. Zo mag een fiets op bepaalde tijden mee met RandstadRail, maar is dat niet mogelijk in de nieuwe tram. HTM heeft een folder uitgegeven, waarin de overeenkomsten én de verschillen tussen de twee trams overzichtelijk op een rij staan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.