Ads Top

Brabant: Veiligheidsmaatregelen langs spoor moeten beter

De provincie heeft bij elf Brabantse gemeenten de veiligheidsmaatregelen langs het spoor onderzocht, gelet op het transport van gevaarlijke stoffen. Hieruit blijkt dat gemeenten op bepaalde aspecten de veiligheid moeten verbeteren.

De provincie vraagt daarom alle 29 ‘spoorgemeenten’ in Brabant met behulp van dit onderzoek na te gaan hoe zij de veiligheid kunnen verbeteren.

De veiligheidsmaatregelen in en aan gebouwen worden vrijwel altijd gerealiseerd. Gebouwen dicht bij het spoor zijn onder andere uitgerust met speciaal brandwerend glas. Ook kunnen ventilatiesystemen worden uitgeschakeld als er een gifwolk nadert. Veiligheidsmaatregelen in de omgeving (openbare ruimte) worden daarentegen vaak niet gerealiseerd. Zo ontbreekt het bijvoorbeeld op sommige plekken langs het spoor aan voldoende extra brandkranen of is het spoor niet makkelijk te bereiken voor de brandweer.

De provincie gebruikt de resultaten van dit onderzoek in de eerste plaats om de 29 spoorgemeenten in Brabant handvatten te bieden om de veiligheid langs het spoor te verbeteren. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van een themabijeenkomst over dit onderwerp.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.