Ads Top

Gunning bouw HOV in ’t Gooi Hilversum uitgesteld

De definitieve gunning voor het Hilversumse deel van de bouw van de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum is met enige weken uitgesteld.

De gespannen bouwmarkt leidt tot hogere aanbiedingen dan verwacht, waardoor extra krediet moet worden aangevraagd bij Provinciale Staten. Zij nemen hierover op maandag 8 oktober 2018 een besluit. Daarnaast heeft één van de aanbieders bezwaar aangetekend tegen de voorlopige gunning.

De bouwopdracht voor Hilversum omvat onder meer de aanleg van de busbaan, een natuurbrug bij Anna’s Hoeve en de bouw van een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg.

Eén van de aanbieders heeft bezwaar aangetekend tegen het gunningsbesluit. Dit bezwaar is momenteel in procedure. Of de afhandeling van het bezwaar voor vertraging gaat zorgen, is nog niet duidelijk.

Een ander contract dat begin dit jaar werd aanbesteed betreft onder meer de bouw van de tijdelijke overweg op de Oude Amersfoortseweg en de nieuwe overweg voor de busbaan ter plaatse van het Wandelpad. Dat werk is intussen definitief gegund aan BAM Infra Rail.
Tweet
Favoriet

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.