Ads Top

Nooit meer saldo laden met NS Flex

Aan de OV-chipkaart zijn we inmiddels wel gewend en het gebruiksgemak wordt met een 8.2 door reizigers goed gewaardeerd. Maar saldo vinden veel reizigers maar gedoe: de onzekerheid of er wel voldoende saldo op de OV-chipkaart staat en ook het opladen. Dat lost NS vanaf vandaag op. Wie zich aanmeldt voor de dienst NS Flex hoeft nooit meer saldo te laden. En ook de verplichte borg van tien of twintig euro op de OV-chipkaart is niet meer nodig. De gereisde kilometers per trein, bus, tram, metro en OV-fiets worden voortaan maandelijks van de bankrekening afgeschreven. Overstappers naar NS Flex die nog saldo op hun kaart hebben staan, krijgen dat automatisch terug.

Reizen zonder verplichte borg op de OV-chipkaart is vooral prettig voor reizigers op korte trajecten en reizigers die maar incidenteel van het OV gebruikmaken. Zij betalen alleen maar voor de gemaakte reis, zonder abonnementskosten. Wie vaker met de trein reist, kan gebruikmaken van abonnementen die maandelijks flexibel zijn aan te passen. Zo ontvang je al voor 2 euro per maand 40 procent korting in het weekend. Maar ook andere abonnementen zijn mogelijk. En wie extra comfortabel wil reizen, switcht makkelijk naar eersteklas. Dat kan zelfs nog nadat je hebt ingecheckt.

NS Flex is ontwikkeld samen met Translink en de andere vervoerders en met de hulp van honderden testreizigers die afgelopen jaar al met NS Flex hebben gereisd. Op basis van hun feedback hebben we steeds verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. Dat blijven we doen, ook na vandaag. Zo werken we onder meer aan het beschikbaar maken van het Traject Vrij-abonnement en een oplossing speciaal voor gezinnen. Ook kunnen er nog andere diensten op NS Flex worden aangesloten, zoals gebruik van een huurauto of een taxi.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.