Ads Top

Leiden heeft OV-museumlijn

Leiden is een nieuwe buslijn rijker: OV-museumlijn 10. De OV-museumlijn verbindt sinds donderdag 23 augustus de musea op het Bio Science Park met de binnenstad van Leiden en de daar gevestigde musea en voorzieningen. Gedeputeerde Floor Vermeulen van Zuid-Holland, wethouder Yvonne van Delft van Leiden en directeur Martijn van de Weijer van Arriva maakten de eerste officiële rit.

Gedeputeerde Floor Vermeulen (Verkeer en Vervoer): “Deze museumlijn maakt het nog aantrekkelijker om voor museumbezoek gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ik ben er trots op dat Arriva de gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland samen deze bijzonder mooie en opvallende bussen kunnen introduceren. Ik nodig iedereen uit de museumbus te pakken naar 1 van de

De OV-museumlijn rijdt dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur een vaste route langs 8 haltes gelegen in de nabije omgeving van de Leidse musea. Uiteraard is het OV-knooppunt Leiden Centraal in de route opgenomen. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus. Passagiers kunnen gebruikmaken van de OV-chipkaart of een losse buskaart. Het Studenten OV Vrij Reizen-abonnement is niet geldig. Voor de OV-museumlijn worden in eerste instantie zogenaamde midibussen ingezet. Deze hebben 12 zitplaatsen en 17 staplaatsen. De bussen hebben een lage instap en zijn rolstoeltoegankelijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.