Ads Top

Openbaar vervoer in Vijfheerenlanden verandert

Hoewel de gemeente Vijfheerenlanden pas op 1 januari 2019 een feit is, verandert het openbaar vervoer er al vanaf 9 december aanstaande. Dan gaat voor deze nieuwe gemeente in de provincie Utrecht een nieuwe dienstregeling in. De voorzieningen voor het openbaar vervoer blijven op hetzelfde niveau. Vervoerder U-OV gaat de nieuwe dienstregeling uitvoeren in opdracht van de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Dit blijkt uit het vervoerplan voor Vijfheerenlanden dat is vastgesteld door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Het nieuwe vervoerplan is nodig omdat twee van drie gemeenten die opgaan in Vijfheerenlanden, Leerdam en Zederik, nu nog in de provincie Zuid-Holland liggen en dus onder een andere concessie voor het openbaar vervoer vallen. Vianen ligt nu al in de provincie Utrecht. U-OV heeft het nieuwe vervoerplan eerst voorgelegd aan de drie fusiegemeenten en reizigersorganisatie ROCOV.

Het uitgangspunt van provincies Utrecht en Zuid-Holland was om het voorzieningenniveau in Vijfheerenlanden zoveel mogelijk gelijk te houden en daarmee een soepele overgang te borgen. Dit is ook het geval in het vervoerplan dat vervoerder U-OV voorstelt.

Het plan bevat wel enkele wijzigingen van het vervoeraanbod:
Behoud buslijn 85: binnen Vijfheerenlanden is de route ongewijzigd, in Utrecht rijdt deze buslijn voortaan via Papendorp.
Instellen buslijn 94 tussen Ameide en Utrecht CS om avondbediening van Ameide in stand te houden. Deze rijdt ook via Papendorp.
Behoud van buurtbuslijn 703 (overdag) plus op dezelfde route belbuslijn 502 (avonden/weekenden).
Integratie van spitsbuslijn 72 in belbuslijn 572, inkorting tot knooppunt Meerkerk A27.
Diverse kleine wijzigingen van vertrektijden en aansluitingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.