Ads Top

Amstelveenlijn stopt op 3 maart

Vanaf zondag 3 maart rijdt lijn 51, de sneltram die we vooral kennen als de Amstelveenlijn, niet meer van Amsterdam Zuid naar Amstelveen. Van zaterdag 2 op zondag 3 maart rijdt lijn 51 zijn laatste ritten in Amstelveen en Buitenveldert. En iedereen is uitgenodigd.

Bijna 30 jaar lang heeft de Amstelveenlijn reizigers vervoerd tussen het Amsterdam Centraal Station en Amstelveen Westwijk. In de loop der jaren is de lijn uitgegroeid tot een belangrijke lijn voor regionaal openbaar vervoer. Maar de Amstelveenlijn kampte ook met veel problemen en een grondige vernieuwing was nodig. De werkzaamheden voor die vernieuwing zijn nu in volle gang.

Voor veel reizigers markeert aanstaand weekend de ingang naar een nieuwe periode. Om het tijdperk ‘Amstelveenlijn’ passend af te sluiten organiseert het project Amstelveenlijn een bijzonder retourtje Amstelveen vanaf Station Zuid. Wie zin heeft, mag komen. Wél uw eigen OV-chipkaart meenemen!

Vanaf zondag 3 maart rijdt de Amstelveenlijn niet meer en gaat er een tijdelijke reissituatie in. Vanaf komende zondag tot en met (naar verwachting) eind 2020 rijden tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen bus 55 en pendelbus 551 als vervangend vervoer voor de metrolijn.

Er blijft een metro 51 rijden tussen Isolatorweg – Zuid – Amsterdam CS. Op Zuid kunt u straks overstappen op het overige openbaar vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.