Ads Top

Alle regionale dagkaarten op een rij

Met de zomer voor de deur komen er genoeg gelegenheden om er een dagje op uit te trekken met het openbaar vervoer. Een regionaal dagkaartje kan soms voordeliger zijn dan het kilometertarief van de OV-chipkaart.

Dit betekent wel even puzzelen; sinds de komst van "één kaart voor al het OV" bestaat er juist een tal aan dagkaart(product)en. De meeste dagkaarten zijn alleen in een bepaalde regio en bij één vervoerder geldig en de gebruiksvoorwaarden zijn zeer verschillend. Het dagkaartenoverzicht van Rover helpt bij het maken van een keuze.

De meeste dagkaarten zijn dit jaar duurder geworden, mede veroorzaakt door de verhoging van het lage BTW-tarief. Nieuw zijn o.a. de dagkaarten voor de stadsbussen in Leeuwarden (Arriva), Almere (allGo), Breda (Arriva), Tilburg (Arriva) en Den Bosch (Arriva). Ook Dordrecht (Qbuzz) heeft een nieuwe dagkaart voor de stadsbus. De naam van dit kaartje, DalDagkaart Drechtsteden, is misleidend omdat het alleen geldig is in de stadsbussen in Dordrecht en Papendrecht en niet in bijvoorbeeld Alblasserdam en Zwijndrecht. Door de concessiewisseling in de Alblasserwaard is het e-ticket Kinderdijk verdwenen, maar het Tourist Day Ticket is hiervoor een goed alternatief. Syntus Utrecht nam dit voorjaar een wijs besluit en verklaarde de provinciale dagkaart Utrecht ook geldig op de buurtbus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.