Ads Top

NS Lab: van reisplanner naar reisbegeleider

NS introduceert NS Lab: een speciale app om samen met reizigers nieuwe functies uit te testen die de reis beter en leuker maken. NS wil met NS Lab sneller in kunnen spelen op de wensen van reizigers. Waar de reisplanner voorziet in een reisadvies, ligt in NS Lab de focus op de juiste (reis-)informatie op het juiste moment. Reizigers krijgen bijvoorbeeld te zien hoeveel minuten ze nog hebben om hun trein te halen en op grote stations navigeert de app ze naar het juiste perron. Onderweg in de trein ontvangen reizigers nuttige informatie of entertainment. Nieuwe functies kunnen voortdurend worden toegevoegd of juist weer verwijderd.

Naast de juiste reisinformatie zonder te hoeven zoeken, wordt in het NS Lab ook geëxperimenteerd met on-board entertainment. Zo werkten in het kader van de Dutch Design Week jonge designers aan de podcast-reeks Luisterruit: een serie interviews, verhalen en cursussen waardoor je jouw treinreis met nieuwe ogen en oren ervaart. Maar ook een cursus mindfulness behoort nu al tot de mogelijkheden van de NS Lab-app.

NS Lab gaat live als een uitgeklede versie. Nieuwe functies worden vanaf het vroegste stadium door gebruikers getest om op basis van hun ervaringen verder te ontwikkelen. Functies die goed werken en naar tevredenheid worden gebruikt, worden toegevoegd aan de bekende NS-app.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.