Ads Top

Nieuwe buurtbusverbinding dankzij vrijwilligers

Met de komst van buurtbus 407 is er weer een OV-verbinding tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. De nieuwe bus maakte een dezer dagen haar eerste ritten. Met dank aan tientallen nieuwe vrijwilligers.

De buurtbus is in het leven geroepen na het wegvallen van buslijnen 150 en 10 tussen beide gemeenten. Met name in Langedijk was veel behoefte aan een nieuwe busdienst. Na een motie in de gemeenteraad van Langedijk hebben de provincie Noord-Holland, de betrokken gemeenten, vervoersvereniging HugoHopper en Connexxion de schouders gezet onder een buurtbus in deze regio.

Buurtbussen rijden al jaren in Noord-Holland als extra dienst naast het reguliere busvervoer. Deze openbare vervoersdienst wordt bijna volledig door vrijwilligers aangeboden. "Deze mensen moeten we dan ook koesteren,” aldus gedeputeerde Adnan Tekin (mobiliteit) tijdens de officiële opening op 23 augustus. “In Noord-Holland rijden nu 12 buurtbussen die vorig jaar meer dan 300.000 reizigers naar hun bestemming brachten. Dat kan alleen door de onbaatzuchtige inzet van vrijwilligers."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.