Ads Top

Stap in de tram van Pieter de Hooch

Vanaf komend weekeinde stappen reizigers van tramlijn 1 in een unieke Pieter de Hooch-tram. De tram is beplakt met schilderijen van de De Hooch, meesterschilder uit de Gouden Eeuw.

De deuren van de tram zijn veranderd in poortjes naar binnenplaatsen. Deze poortjes zijn kenmerkend voor het werk van de schilder. Het lijkt dan ook of reizigers bij het instappen het schilderij binnenstappen. De tram promoot de tentoonstelling Pieter de Hooch. Uit de schaduw van Vermeer. Die expositie is te zien vanaf 11 oktober. Met de speciale tram wordt ook aandacht gevraagd voor Delft & de Gouden Eeuw.

Op de tram is Binnenplaats van een huis in Delft, afkomstig uit de National Gallery in Londen te zien. Ook het schilderij Kaartspelers in een zonovergoten ruimte staat op de tram. Dit schilderij komt uit de Royal Collection Trust. Dat is de privécollectie van de Britse koningin Elizabeth II. Beide werken zijn te bewonderen op de tentoonstelling. Toegangskaarten voor de expositie zijn nu te koop.

In 2019 kleurt Delft ‘goud’. De cultuur in de stad staat een jaar lang in het teken van de Delftse Gouden Eeuw in het Delft van nu. Delft & de Gouden Eeuw is onderdeel van het landelijke themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. De tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer is het hoogtepunt van het Delftse themajaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.