Ads Top

Fietsroutes Gooi en Vechtstreek worden uitgebreid

Het fietsnetwerk in de Gooi en Vechtstreek wordt verbeterd. Belangrijke fietsroutes die woonkernen, werk- en winkelgebieden, onderwijslocaties, OV-knooppunten en recreatiegebieden met elkaar verbinden, worden uitgebreid. Hierdoor wordt fietsen voor meer inwoners aantrekkelijk en veilig.

De verschillende fietsroutes worden zo uitgewerkt dat ze goed aansluiten bij het landschap. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om geen fietsasfalt aan te leggen in beschermde stadsgezichten of door een natuurgebied. Investeringen in verbreding en verbetering van deze routes zijn dan ook nodig.

Een deel van het fietsnetwerk in de Gooi en Vechtstreek wordt beheerd door de provincie. Daarom heeft de samenwerking met de regio grote meerwaarde. De regionale aanpak sluit ook goed aan bij de provinciale ambitie om snelfietsroutes aan te leggen in diverse regio’s in Noord-Holland. Gooi en Vechtstreek is de eerste regio waarbij de provincie intensief betrokken is bij de uitwerking van het fietsnetwerk.

De afgelopen jaren is het fietsgebruik in Nederland flink toegenomen. Ook in Gooi en Vechtstreek groeit het fietsverkeer. Grenzen worden verlegd: we fietsen steeds vaker en verder. Ruim een kwart van alle dagelijkse verplaatsingen gaat per fiets. Om het fietsen te stimuleren wordt in Gooi en Vechtstreek gewerkt aan een hoogwaardig fietsnetwerk dat het wegennet ontlast. Het stimuleren van de fiets wordt ook gezien als een middel om aan opgaven als de energietransitie, luchtkwaliteit, gezondheid, sociale inclusie en economische ontwikkeling invulling te geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.