Ads Top

De Six Pack van ProRail

Juli en augustus zijn de vakantiemaanden, maar niet voor ProRail. Men werkt deze maanden keihard door aan de vernieuwing van het spoor.

De zes blikvangers deze zomer zijn Amsterdam, Arnhem Velperpoort, Utrecht Demka-spoorbrug, Geldermalsen, Hardegarijp-Buitenpost en Zwolle.

ProRail werkt 14 tot 30 juli aan het spoor in Amsterdam. Men bouwt nieuwe seinen, wissels, trappen en een tunnel om de grote reizigersgroei in de regio op te kunnen vangen. Samen met de gemeente Amsterdam, GVB, NS en Vervoerregio Amsterdam (VRA) zijn voorbereidingen getroffen. Deze werkzaamheden veroorzaken langere reistijd en hinder in de omgeving. Reizigers kunnen omreizen met de metro of gebruikmaken van extra treinen en vervangende bussen die NS en GVB inzetten.

ProRail vernieuwt station Arnhem Velperpoort van 10 t/m 19 augustus. Er is geen treinverkeer tussen Arnhem Centraal en Dieren, en tussen Arnhem Centraal en Zevenaar. De vervoerders zetten bussen in. Vanaf 20 augustus stoppen de treinen weer op Arnhem Velperpoort.

Tussen Amsterdam en Eindhoven gaan steeds meer treinen rijden. Daarom past ProRail tussen 3 juli en 9 augustus in Geldermalsen en Tricht het spoor en de stations aan.

Tussen 14 en 23 juli is er groot onderhoud aan de Demka-spoorbrug in Utrecht. Er rijden dan geen sprinters tussen Breukelen en Utrecht. Beide sporen op de brug uit 1966 zullen buiten gebruik worden genomen voor een grote reguliere onderhoudsbeurt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.