Ads Top

Groen licht voor uitbreiding P+R Breukelen

De provincie Utrecht gaat een parkeergarage bouwen bij de P+R in Breukelen. Provinciale Staten van Utrecht hebben op 27 mei ingestemd met dit plan. Daarmee komen er 200 extra parkeerplekken voor automobilisten beschikbaar op het P1 terrein in het Rode Dorp vlakbij het station Breukelen.

De nieuwe garage moet voldoen aan de vraag naar parkeerplekken, de parkeeroverlast voorkomen en een stimulans geven aan het gebruik van het openbaar vervoer.

Nadat de provincie Utrecht bij station Breukelen al eerder een busstation had laten bouwen en sinds 2014 drie P+R terreinen had aangekocht en ingericht is  het besluit genomen om de parkeercapaciteit verder uit te breiden met een parkeergarage. De keuze is gevallen op het P+R terrein P1 bij het busstation omdat deze locatie bij het station Breukelen voldoende ruimte biedt voor uitbreiding en daarvoor het meest geschikt is. Rekening houdend met wensen uit de omgeving is de maximale bouwhoogte van de nieuwe P+R garage begrensd tot 9 meter en is het totaal aantal parkeerplaatsen beperkt tot maximaal 400.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.