Ads Top

Eerste resultaten tests automatisch bestuurde trein positief

Treinen die automatisch bestuurd worden rijden beter op tijd. Reizigers die met een automatisch bestuurde trein rijden merken nauwelijks verschil met een gewone trein. Een normale rit beoordeelden ze als iets comfortabeler. Dit blijkt uit onderzoek naar Automatic Train Operation (ATO) in Groningen. Bij ATO worden bepaalde functies van de treinbesturing automatisch uitgevoerd.

De resultaten laten zien dat treinen beter op tijd rijden door ATO. ATO kan de basisfuncties van het rijden goed zelfstandig uitvoeren, zoals optrekken, remmen, stoppen op stations, op maximumsnelheid rijden en routewijzigingen verwerken. Op gebied van duurzaamheid is een automatisch bestuurde trein ook interessant. Automatisch bestuurde treinen rijden namelijk energiezuiniger.

Om meer inzicht te krijgen in de voordelen van ATO is vervolgonderzoek nodig. Men wil de basisfuncties nog verder verbeteren en meer inzicht krijgen in het energieverbruik van de treinen en het rijden in de dienstregeling. Eind dit jaar vinden in Groningen nieuwe tests plaats. Hierbij wordt de techniek getest. Deze tests worden zonder reizigers uitgevoerd. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.