Ads Top

Meer treinreizigers, maar forens blijft thuis

In augustus hebben veel mensen de weg naar de treinen van NS weer teruggevonden, maar het thuiswerken zorgt ervoor dat we nog ver van het aantal reizigers van voor de coronatijd zitten. Dat is de voorzichtige eerste conclusie van een analyse van de reizigersaantallen.

Half maart zakte het aantal reizigers in rap tempo tot een dieptepunt in april. Op sommige dagen werd slechts negen procent van het aantal treinreizen gemaakt, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarom werd de dienstregeling aangepast.

Sinds 1 juni zijn mondkapjes verplicht in de trein, maar hoeft een reis niet meer noodzakelijk te zijn. Dat zorgde ervoor dat het aantal reizigers gestaag omhoog ging.

Voorgaande jaren zag NS het aantal reizigers per dag fors toenemen tot zo'n 1,3 miljoen per dag, maar niet dit jaar. Het absolute aantal reizigers per dag blijft licht stijgen, maar in vergelijking met vorig jaar blijft het nog fors achter. Het gaat om 40 en 45 procent van het normale aantal reizigers. Het is nog steeds vooral vrijetijdsverkeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.