Ads Top

Nieuwe entree Den Haag Hollands Spoor officieel geopend

Maandag namen reizigers de nieuwe entree van het station Den Haag Hollands Spoor officieel in gebruik. Wethouders Anne Mulder en Robert van Asten van Den Haag openden de nieuwe entree samen met Helga Cuijpers (Regiodirecteur Randstad Zuid van ProRail) en Magdalena Piotrowska (Regiodirecteur Zuid van NS). Met het leggen van een puzzel met een afbeelding van het station werd de nieuwe entree officieel geopend.

Het monumentale stationsgebouw was niet meer berekend op het snel groeiende reizigersaantal. In 2019 maakten 40.000 reizigers dagelijks gebruik van het station. Van deze gebruikers reist een derde van of naar de zijde van het Laakkwartier.

De nieuwe entree van het station is voorzien van een nieuwe fietsenstalling. Op het dak van de entree is plaats voor 2500 fietsen. Ook zijn er nieuwe winkels te vinden in het station en op het voorplein. Onlangs openden Domino's en Febo al hun deuren in de nieuwe winkelruimte. De komende maanden zullen ook de Broodzaak, Travelex, Doner Company, Wok to go en CLRS Hairstudio hun intrek nemen in de nieuwe winkelruimte. In het oude stationspand zaten al Starbucks en AKO.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.