Ads Top

Laka en Decathlon introduceren nieuwe oplossing voor connected e-bikes

 

De Europese insurtech Laka die een apart verzekeringsmodel voor fietsen biedt, is een samenwerking aangegaan met 's werelds grootste sportretailer Decathlon.

Samen bieden de bedrijven een door technologie gedreven verzekeringsaanbod voor nieuwe connected e-bikes. Deze Europese aankondiging volgt op Laka's recente Series A financieringsronde van ruim 10 miljoen euro.
 
Omdat fietsendieven het steeds vaker op e-bikes gemunt hebben, dringt onder andere SAFE (Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal) er op aan om elektrische fietsen beter te beschermen tegen criminelen.

Met het nieuwe antidiefstalsysteem, ontwikkeld door AXA Security in Nederland, verbinden mensen hun fiets en smartphone om de exacte locatie van hun fiets te geven via een verborgen GPS-chip. Fietseigenaren worden op de hoogte gebracht wanneer iemand ongewild hun fiets aanraakt of wanneer deze beweegt zonder hun medeweten. Wanneer de e-bike ook beschikt over een Laka-verzekering, maakt de GPS-tracking het mogelijk een gestolen fiets te volgen en terug te vinden door een gespecialiseerd bedrijf. Als de fiets niet snel gevonden wordt, zorgt Laka voor een volledige fietsvervanging zodat klanten weer kunnen genieten van een e-bike.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.